Mietiskelyä

Tämä on elävä dokumentti. Viimeisin päivitys on tehty 5.5.2020 kello 10:25.

 

Korona pysäytti ja pakotti tekemään asioita toisin. Voiko silti ottaa rennosti tai rauhoittua?

Työt, koulu tai opiskelu jatkuu. Lomautetunkaan arki tuskin on juhlaa ja laiskottelua. Etätyöläisiltä säästyy kuitenkin matka-aikaa päivittäin. Työt on mahdollista järjestää itselleen sopivaan tapaan ja tahtiin. Helpottaako se kiirettä? Antaako se mahdollisuuden rauhoittua ja hidastaa. Vai jatkuuko kaikki edelleen ”normaalilla” tahdilla.

Halusin tehdä digitaalisia teoksia, jotka houkuttelisivat pysähtymään ja rauhoittumaan. Teoksia, joissa kuitenkin tapahtuu koko ajan jotain uutta, mutta niin rauhallisella tahdilla että sitä pitää odottaa. Ja toivottavasti rauhoittua ja ottaa rennosti.

Teokset ovat jatkuvia enkä osaa sanoa että loppuvatko ne varsinaisesti ikinä. Sama kuvio voi ehkä toistua, mutta niissä on kaikissa satunnaisuutta, joten syklejä ei pitäisi olla. Alku niillä kuitenkin on.

Tämä on keskeneräinen projekti ja näitä kokeiluja tulee lisää.

Homage to HC Berg

 

Tämän teoksen innoittajana ovat olleet HC Bergin väriympyrät. Toni Hautamäki oli myös mukana ideoimassa tätä. Värisävyjen vaihtelu ja valoisuuserot on tehty Bezierin käyrillä.

Käy katsomassa itse teosta.

Big Bang

Tässä kokeilin HSB värejä ja läpinäkyvyyttä. Asiat ei toimineet alkuunkaan niin kuin piti tai odotin, mutta hei se on elämää. Tuloksena oli kuitenkin jotain jännää, joka muuttaa luonnettaan alun jälkeen.

Ja varsinainen teos Big Bang

COVID-19

Minulla oli selkeä ajatus miltä tämä teos näyttäisi tai ainakin melko selkeä. Ohjelmoinnin jumalat eivät olleet tässä työssä kanssani. Teoksen piti syntyä pienillä muutoksilla Homage to HC Bergistä, mutta Processing javascript ei toiminutkaan niin kuin ajattelin. Kääntelin ja vääntelin koodia ja syntyi sitten jotain muuta. En alkuun ollut tähän tyytyväinen, mutta alan lämmetä sille. Ja minulla on ajatus miten voisin ehkä toteuttaa alkuperäisen ajatukseni, mutta siihen palataan myöhemmin.

COVID-19 teos

Be the first to comment on "Mietiskelyä"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*