Lentotaidoton

Löydetty-lentotaidoton
Löydetty-lentotaidoton

Kakolanmäki vaikutti hyvältä paikalta etsiä ja löytää esineitä enkä ollut väärässä. Tällä kertaa kuitenkin lentotaidoton valokuva nousi pääosaan teoksessa.

Löydetty esine

Esine ja teos löytyivät Kakolanmäeltä. Kuvassa on vankien ulkoilualueen reunalla ollut uimakuoppa ja siellä linnunpoikasia (laji on edelleen määrittämättä, itse veikkaisin punasotkaa, mutta näin emon kaukaa ja lyhyen aikaa). Paikalliset tiesivät facebookissa kertoa että lähialueaiden lapset on käyneet siellä uimassa. Kuoppa ei ollut suljetun tai aidatun alueen sisällä.

Lentotaidoton – mistä teoksen nimi tulee?

Linnut ja lentäminen (kuten ponnahduslautakin) liittyvät vankeuden ja vapauden teemoihin. Lentotaidoton viittaa taitoon ja tilaan, joka voi muuttua. Teoksessa voi nähdä kehitystä ja muutosta. Kakolanmäelle ollaan rakentamassa kerrostaloja ja alue siistiytyy. Tämäkin näkymä voi lähiaikoina kadota. Näemme Kakolanmäellä ehkä Turun korkeimman rakennuksen.

Näyttelyyn valmistautuminen

Tein tämän teoksen Strömforsin näyttelyä varten ja tämä oli sen rupeaman viimeinen teos. Mielestäni siinä yhdistyi ja tiivistyi mitä olin tämän projektin aikana oppinut. Osa näyttelyyn valmistautumista on näiden tekstien kirjoittaminen.

Be the first to comment on "Lentotaidoton"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*