Tervetuloa Turkuun!

Löydetty - Tervetuloa Turkuun!
Löydetty - Tervetuloa Turkuun!

Tämä teos lähti liikkeelle löydetystä esineestä. Kuva siihen löyty myöhemmin kun osuin paikalle oikeaan aikaan ja traktori ajoi Tervetuloa Turkuun kyltin ohi.

Löydetty esine

Löysin tämän laatikon Satakunnantien pientareelta. Katselin sitä siinä aina ohi mennessäni kuukauden verran ja eräänä päivänä hain sen sitten pois. Se on ilmeisesti kansi tai suojaluukku kuorma-autosta. Jonkin aikaa se oli ehtinyt olla siellä kun oli jo hyvässä ruosteessa. Ellei sitten ollut jo käytössä ruostunut.

Kuvan yhdistäminen

Kuvasuhde oli haastava (38*80cm). Harkitsin kahden kuvan laittamista rinnakkain, mutta sitten huomasi tuon Tervetuloa Turkuun kyltin vähän kauempana ja kuin tilauksesta siitä ajoi traktori ohi. Kuvakin asettui oikein mallikkaasti laatikkoon.

Tällä kertaa jätin teokseen paperia poistamatta. Se näyttää näin minusta hyvältä. Paperi toimii vinjettinä ja rajana ruosteisen laatikon ja kuvan välissä. Paperin poistaminen oli normaalia työläämpää, että ehkä sekin auttoi päätöksen tekoa 😉

Tervetuloa Turkuun eli miten teos sain nimensä

Valokuva on otettu lähellä Turun ja Raision rajaa. Näitä Tervetuloa Turkuun kylttejä löytyykin kaikkien sisääntulo väylien varresta. Kyltti yksinään ei olisi ollut mielenkiintoinen, mutta traktori kuvassa siirtää ajatukset maaseudulle. Teoksen nimellä haluan nostaa kysymyksen että mitä Turku on ja edustaa? Onko se houkutteleva kaupunki vai osa maaseutua? Miten urheilu liittyy kaupunkiin ja minne Turku on menossa? Kysymyksiin ei ole yhtä ja oikeaa vastausta enkä minäkään yritä antaa yhtä vastausta.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*