Pää poikki

Pää poikki teos sarjasta Löydetty
Pää poikki teos sarjasta Löydetty

Rikkinäinen pölykapseli tarttui käteen jo pari vuotta sitten. Valokuva siihen löytyi keväällä 24. Helmikuuta kun Jukka Hakasen Suomen Turun Joutsenta oltiin purkamassa. Kun ikuistin teoksen oli siltä jo katkaistu pää. Onneksi alkuperäinen teos on dokumentoitu (www.ts.fi tai www.olohuone.org).

Teosten teko kuvansiirrolla on aina yllätyksellistä; täydellisen pinnan saaminen on lähes mahdotonta. Tässä tapauksessa rosoinen ja paikoin rikkinäinen pinta sopii teokseen täydellisesti. Ja katkaistusta kaulasta sai teokselle sopivan nimen ”Pää poikki”.

Rakennus purettiin että tilalle voidaan rakentaa kerrostaloja. Minusta tämä (ja teos myös) kuvaa hyvin Turun kaupungin kaavoitustoimintaa; kulttuurisilla arvoilla ei ole mitään merkitystä yksityisen voitontavoittelun rinnalla.

Pää poikki ja Kentän laidalla teokset sarjasta Löydetty Strömforsin ruukin Aulagalleriassa

Pää poikki ja Kentän laidalla teokset sarjasta Löydetty Strömforsin ruukin Aulagalleriassa

Teos on 39cm korkea, 36cm leveä ja kuva on 14cm halkaisijaltaan.

Be the first to comment on "Pää poikki"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*