Älä astu

Teos Äla astu sarjasta Löydetty
Teos Äla astu sarjasta Löydetty

Kuva on otettu jo Elokuussa 2011. Tampereentien ja Markulantien risteyksessä oli liikenneympyrä ja sen keskellä iso ja ruosteinen sähkötolppa. Se on purettu niin kuin liikenneympyräkin. Risteyksessä ja pylväässä oli kuitenkin jotain kovin kiinnostavaa ja kiehtovaa. Viime vuonna risteyksen seutua kolutessani sitten löysin maahan kaadetun läjän tienmerkkausmaalia, jolla tehdään suojatiemerkinnät vilkkaasti liikennöidyille teille. Mukava valkoinen pinta, johon voisi siirtää kuvan.

Teoksen synty ei ollut kuitenkaan ihan niin suoraviivainen. Pintaan siirretty kuva ei näyttänyt hyvältä, joten otin sen pois ja siirsin kuvan uudestaan mutta tavalliselta kopiopaperilta. Tavoitteena olis saada kuva haljumpana (ohuempi paperi = vähemmän mustetta = haljumpi kuva). Ohut paperi kutenkin repesi ja kuvasta tuli vääntynyt ja rikkonainen, eikä se edelleenkään näyttänyt ihan oikealta. Annoin teoksen hautua ja sitten keksin että siirrän päälle vielä toisen kuvan jossa on ikään kuin suojatien kuvio. Ja nyt teos toimii jo ihan eri tavalla.

Älä astu teos Strömforsin ruukin Aulagalleriassa

Älä astu teos Strömforsin ruukin Aulagalleriassa

Maali ei ilmeisesti koskaan ihan täysin kovetu. Pinta on möykkyinen eikä palasta voi nostaa pystyyn vaikka yritin kovettaa sitä Erikeepperillä takapuolelta. Varmaan sen saisi kovetettua tai liimattua levyyn kiinni, mutta ehkä sen on vain tarkoitus olla esillä maata tai siis lattiaa vasten. Ja osin siitäkin syystä nimeksi tuli Älä astu (päälle). Itse luen nimeen myös nykyisen autolijoiden suhteen suojateihin. Kun autoillessa näkee jalankulkijan tien vierellä niin sitä toivoo ettei se vaan astuisi siihen suojatielle. Hyvin lyhyessä ajassa varsin hyvin noudatettu laki on muuttunut maan tavaksi olla pysähtymättä suojatielle.

Be the first to comment on "Älä astu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*